
27 Jan FORD OTOSAN KOLTUK KONFOR TASARIMINDA VIRTUAL SEAT SOLUTION UYGULAMALARI

Ford Otosan Ar-Ge organizasyonu motor dahil tüm aracı, ticari bir ürün oluşana kadar, A’dan Z’ye tasarlama, geliştirme, test etme yeteneğine ve alt yapısına sahiptir. Türkiye pazarının yanı sıra Avrupa ve Kuzey Amerika gibi potansiyel pazarlarda da rekabet eden ürünler sunabilmek için ileri teknolojiler geliştirmektedir.
Ford Otosan Ar-Ge, gerek motor, motor sistemleri, gövde ve iç mekân geliştirme projelerinde gerekse yakıt ekonomisi, emisyon optimizasyonu, sürücü destek sistemleri, test süreçleri ve analitik yöntemler geliştirme konularında yenilikçi fikirlere odaklanmaktadır.
Türk otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge organizasyonu olan Ford Otosan Ar-Ge, yüksek teknolojiye dayalı yazılım çözümleri, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri üreten, müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda, deneyimli uzman personelini, teknolojik gelişmeler bağlamında sürekli güncelleyen ONATUS, Ford Otosan’a koltuk tasarım ve geliştirme faaliyetlerindeki olası problemlerin, simülasyon tabanlı yazılım teknolojileri ile öngörülmesine yönelik olarak VSS (Virtual Seat Solution) yazılımını önermiştir.
Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.), Ford Motor Company ve Koç Holding’in eşit oranda hisse sahibi oldukları halka açık bir şirkettir. 2004 yılından bu yana, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 3 şirketi arasında yer alan Ford Otosan, son 8 yıldır otomotiv sektörü ihracat şampiyonu ve son 4 yıldır Türkiye ihracat şampiyonu olma başarısını göstermektedir. 2018 yılında da 94 ülkeye yaptığı 5.7 milyar dolar tutarındaki araç ve parça ihracatı ile Türkiye ihracat şampiyonu olmuştur. Kocaeli’deki Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları, Eskişehir’deki İnönü Fabrikası, İstanbul’daki Sancaktepe Ar-Ge Merkezi ve Yedek Parça Deposu ile 3 ana merkezde faaliyet gösteren Ford Otosan, 11.000’e yakın kişiye istihdam sağlamaktadır. Ford Otosan, Borsa İstanbul’ da ki en değerli otomotiv şirketidir.
Ford Otosan, 1.200 kişilik Ar-Ge mühendisi kadrosuyla Türkiye’nin otomotiv sektöründeki en büyük ve en yetkin Ar-Ge organizasyonuna sahiptir. Ford’un ağır ticari araçlarının, ilgili dizel motorlarının ve motor sistemlerinin küresel mühendislik merkezi, Ford’un hafif ticari araç tasarım ve mühendisliğinin destek merkezi konumundadır.
1959’da kurulan Ford Otosan, 2018 yılı sonu itibariyle 455 bin ticari araç ve 75 bin adet motor ve 140.000 adet aktarma organı üretim kapasitesi sayesinde Ford Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim merkezi konumundadır. Kocaeli ve İnönü Fabrikaları, Ford fabrikaları arasındaki değerlendirmelerde Ford’un “En İyi Araç Üretim Merkezleri” arasında gösterilmektedir.
Bayileri ile kökleri çok eskilere dayanan bir iş ortaklığı ilişkisine sahip Ford Otosan, Türkiye’nin dört bir yanında, bu ortaklığı benimsemiş ve buna değer katan güçlü isimlerle temsil edilmektedir. Yine Türkiye’nin dört bir yanında uzman yetkili servisler aracılığı ile bakım, onarım ve servis hizmetleri sağlamaktadır. Ford Otosan, Ford Trucks iş birimi ile birlikte yurtdışında da distribütörlük ve bayilikler atamakta, bayilikleri aracılığıyla servis ve yedek parça hizmeti vermektedir.
Sorry, the comment form is closed at this time.